Artistes de Sarrià de Ter condemnen l’empresonament de Pablo Hasél i el declaren com un atac a la llibertat d’expressió

L’empresonament de Pablo Hasél durant el dia d’ahir ha provocat un allau de manifestacions, opinions i crítiques per part de tota la població, però en especial del sector cultural. Alguns cantants, músics, artistes o fotògrafs de Sarrià de Ter també s’han posicionat al costat de Hasél i defineixen la seva condemna com un atac a la llibertat d’expressió i una injustícia.

El músic i cantant de Sarrià de Ter, Jordi “Mau”, de Projecte Mau, és molt crític amb la detenció del raper lleidetà, defineix el sistema judicial com a “repressor, inquisidor i medieval” i creu que representa una amenaça per “qualsevol de nosaltres”.

Edgar Massegú també considera injusta la detenció de Hasél, i critica que a l’Estat espanyol es pot reivindicar el feixisme però no es pot dir lladre al rei, ja que es considera una injúria a la corona. Massegú també recorda altres episodis de repressió, com el cas de la sarrianenca Núria Pórtulas de fa alguns anys.

La fotògrafa sarrianenca Sara Bravo també creu que l’empresonament de Hasél representa un precedent molt perillós per la llibertat d’expressió, i detencions com la seva provoquen també l’autocensura dels propis artistes per por a represàlies.

Massegú també va per la mateixa línia i explica alguns casos propis, el més destacat dels quals és la cançó “La venda”, que va anar a Eurovisión i es va obligar a canviar la lletra per eliminar reivindicacions i que fos més apte a tots els públics.

Altres habitants de Sarrià de Ter, fora del sector cultural, també han mostrat la seva postura contrària a l’empresonament de Hasél i han reclamat la seva llibertat, ja sigui per xarxes socials o assistint a la manifestació celebrada ahir pels carrers de Girona.