Es reprenen les obres de millora a la vil·la romana del Pla de l’Horta

El Laboratori d’Arqueologia Prehistòrica de la Universitat de Girona ha tornat a la vil·la romana del Pla de l’Horta de Sarrià de Ter per començar un nou període de les obres de millora. Aquestes accions ja no són excavacions, sinó que van destinades a fer més visible i accessible el jaciment de cara a futures visites.

De fet, la intenció de l’Ajuntament i de la Universitat és que el jaciment es pugui obrir al públic en els pròxims mesos. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, Jordi Estefanell, explica que les accions començades aquesta setmana estaven previstes dins el pla director d’obres.

La vil·la romana afronta així el tram final del pla de desenvolupament del jaciment. Jordi Estefanell afegeix que, un cop finalitzin les millores actuals, s’instal·larà una sèrie d’infografies per explicar i visibilitzar la vil·la. 

El Laboratori d’Arqueologia Prehistòrica reconeix que, tot i el pas del temps, els mosaics i les troballes anteriors segueixen conservades en un molt bon estat.

 

Imatge: LAP Universitat de Girona