Instal·lats els filtres definitius de la màquina de purificació d’aire de la fàbrica d’Hinojosa

Així ho va anunciar l’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, durant el ple municipal del mes de setembre. Aquest passat dimecres dia 23 es van retirar els filtres provisionals i, durant el matí d’ahir dia 24, es van instal·lar els filtres definitius. Amb aquests filtres i les mesures dutes a terme per la companyia s’espera acabar amb els episodis de males olors provinents de la depuradora de la fàbrica.

Aquests nous filtres, instal·lats durant ahir dijous, estan preparats per detectar les males olors abans que arribin als veïns. L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, explica que els filtres definitius tindran un nivell més alt de purificació de l’aire.

 

A més, el pròxim dimarts dia 29 de setembre està convocada l’última reunió del Pla de Gestió d’Olors (PGO) per donar per finalitzada la revisió de les mesures a la fàbrica. Narcís Fajula explica durant el ple que aquesta reunió també servirà per revisar les medicions de l’aire.

Des de l’Ajuntament esperen concertar també una nova reunió amb representants de l’empresa per poder revisar les mesures realitzades dins la fàbrica de forma conjunta. 

Per altra banda, l’estació que es va col·locar al costat del pavelló municipal per analitzar la qualitat de l’aire de Sarrià de Ter tindrà una durada de dos mesos. Cal recordar que aquesta acció la van demanar tots els grups municipals a la Generalitat de Catalunya, que els va concedir la petició.