La reunió del Pla de Gestió d’Olors aprova la instal·lació dels nous filtres de detecció d’olors de la fàbrica d’Hinojosa

La reunió entre l’Ajuntament de Sarrià de Ter, la companyia Hinojosa i la Generalitat de Catalunya va acabar amb el vistiplau dels filtres definitius, instal·lats a la fàbrica el passat divendres 25 de setembre.

Cal recordar que es van substituir els filtres provisionals per col·locar els nous, preparats per detectar els episodis d’olor abans que arribin als veïns de Sarrià.

Aquesta és l’última intervenció prevista en el Pla de Gestió d’Olors i, a partir d’ara, es faran una sèrie de medicions per controlar que els filtres definitius funcionin perfectament. L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, explica com va anar la reunió i quan tenen previst reunir-se de nou.

Durant la reunió, els tècnics de les tres parts fan aprovar les obres dutes a terme a la fàbrica, i la substitució dels filtres provisionals pels definitius. Narcís Fajula pretén que aquest funcionament continuï i es pugui plasmar en un document durant aquest pròxim mes d’octubre.

S’espera que a la reunió del pròxim dia 26 d’octubre es pugui reafirmar que els nous filtres han millorat la qualitat de l’aire del municipi i la gestió d’olor funciona perfectament.

 

Imatge: Celia Castellano