Ahir es va celebrar a Girona el judici per l’arrencament d’estelades i pancartes a Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Sant Gregori

El judici repassava els fets succeïts el passat 14 de febrer del 2019, quan els Mossos d’Esquadra van identificar a Sant Gregori vuit persones denunciades per arrencar pancartes i banderes estelades d’edificis públics de Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Sant Gregori. Els alcaldes d’aquests tres municipis van declarar al judici com a part perjudicada, davant els desperfectes als seus ajuntaments. 

El judici es va celebrar ahir a partir de dos quarts de 10 del matí, i va ser un judici lent. Els acusats van defensar la seva innocència, mentre que els tres alcaldes dels ajuntaments afectats van demanar que, com a mínim, se’ls indemnitzi amb el cost del material arrencat. Ho explica l’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió.

El discurs dels afectats va ser d’explicació dels fets succeïts i del material malmès als edificis de les seves institucions. L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, explica la seva intervenció en el judici d’ahir.

Els tres alcaldes confien en poder guanyar aquest judici, i que es condemni als autors davant aquest acte contra la llibertat d’expressió. Narcís Fajula demana una justícia justa i espera una resolució del jutge que defensi els Ajuntaments.

La part acusada defensa que ells no van passar pels pobles, que venien de treure llaços de Canet d’Adri i els van parar a Sant Gregori quan tornaven. Així i tot, el material arrencat es trobava al maleter del seu cotxe.

 

Imatge: ACN