Sarrià de Ter fa les primeres passes cap al permís retribuït de menstruació per a treballadores municipals

L’Ajuntament de Sarrià de Ter va aprovar, aquest passat dimecres, una moció sobre el permís retribuït de menstruació per a treballadores municipals. La moció, presentada per tots els grups del consistori a excepció de Ciutadans, es va validar per 11 vots a favor i 1 abstenció.

Sarrià segueix així el camí d’altres consistoris, com el de Girona o el de Ripoll, que ja van validar aquest permís laboral retribuït per a les dones. La regidora de Personal de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, Desi Arasa, explicava durant la presentació de la moció que els dolors menstruals, físics i psicològics, afecten al ple desenvolupament del treball.

Un cop aprovada la moció, l’Ajuntament s’haurà de seure a la mesa de negociació amb els representants dels sindicats i els treballadors i treballadores municipals per arribar a un acord i, per acabar, s’haurà de modificar el conveni de treball. Són declaracions de Desi Arasa.

La majoria dels partits de l’oposició, a banda de mostrar el seu suport a la proposta, també van remarcar que la mesura s’hauria d’introduir, a banda de l’àmbit públic, també en les empreses privades.