S’aixequen els peatges a les carreteres catalanes després d’anys de reclamacions

La majoria de carreteres de Catalunya ja estan lliures de peatges. Ahir es van aixecar les barreres dels peatges més antics, que sumen ara uns 550 quilòmetres de lliure circulació a l’autopista. Els peatges van deixar d’estar en funcionament durant el vespre d’ahir i a partir d’avui, 1 de setembre, ja no estan actius.

A la comarca del Gironès, un dels municipis més afectats per aquest aixecament dels peatges és Sant Julià de Ramis. El seu alcalde, Marc Puigtió, celebra la fi de les barreres a l’autopista però reconeix que l’Ajuntament deixarà d’ingressar 300.000 euros per l’IBI que abonava Abertis cada any.

De fet, el consistori estudia demanar compensacions econòmiques al govern espanyol per fer front a aquesta falta d’ingressos. Marc Puigtió explica que si la compensació és una opció viable la tiraran endavant i afegeix que des de l’Ajuntament hauran de buscar alternatives en els pròxims pressupostos.

Així i tot, celebren que l’aixecament dels peatges “sigui una realitat” i consideren que és una molt bona notícia per a la ciutadania després de “reclamar-ho durant molts i molts anys”.

 

Imatge: Marc Puigtió