L’Ajuntament de Girona reforça la campanya per regularitzar la situació elèctrica de les persones econòmicament vulnerables de la ciutat

Per un costat, es reforçarà la campanya per regularitzar la situació elèctrica de les persones més vulnerables econòmicament de la ciutat i s’augmentarà el personal de serveis socials destinat a informar sobre aquest tema al Centre Cívic Onyar. D’aquesta manera, la major part dels afectats, residents al barri de Font de la Pólvora, podran solucionar la seva situació a l’equipament de referència del sector.

“Qualsevol persona que tingui una situació irregular en la contractació del fluid elèctric, però que sigui vulnerable econòmicament, pot dirigir-se als serveis socials de l’Ajuntament, on se’ls ajudarà i se’ls trobaran totes les solucions necessàries perquè no se’ls talli el fluid elèctric”, ha subratllat l’alcaldessa.

Per un altre costat, Marta Madrenas ha assenyalat que a partir de dilluns es tallaran les connexions a tots aquells immobles de Font de la Pólvora en què no hi hagi cap contracte amb una companyia elèctrica. “A partir de dilluns vinent, actuarem de forma activa, amb patrulles mixtes formades per tècnics de la companyia i agents de la Policia Municipal, per tallar les connexions fraudulentes al barri de Font de la Pólvora. Hi anirem dia sí dia també per detectar frau de forma reiterada en les connexions”, ha sentenciat.

En aquesta línia, l’Ajuntament es presentarà com a acusació particular per denunciar judicialment els fraus reiterats en les connexions elèctriques al barri. “Després de tres episodis d’incendis a la zona de Font de la Pólvora i, sobretot, després de veure el que va passar fa pocs dies a Badalona, no podem permetre que es posi en perill la vida dels veïns i veïnes de la ciutat, per això denunciarem les situacions que posin en risc la vida de ciutadans i ciutadanes de Girona”, ha remarcat Madrenas.

L’alcaldessa, juntament amb el regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament, Eduard Berloso, s’ha reunit aquest matí al Saló de Plens del consistori amb representants veïnals de Font de la Pólvora per explicar-los les actuacions que s’havien emprès des de l’Ajuntament per garantir el subministrament elèctric a tots els barris de Girona.

A la reunió hi ha assistit també veïns i veïnes de Torre Gironella. L’alcaldessa ha assenyalat que en aquest barri hi ha hagut una incidència que ha provocat talls elèctrics en les últimes setmanes i que està previst que se solucioni, com a molt tard, divendres de la setmana vinent. A Vila-roja es va viure una situació similar dies enrere i també es va solucionar.

Foto: Ajuntament de Girona