Ryanair arrenca diumenge la temporada d’estiu a l’aeroport Girona- Costa Brava

En total, des de les instal·lacions de Vilobí d'Onyar es podrà volar a deu països diferents i hi haurà 58 rutes disponibles, una menys que durant el mateix període de 2018. Enguany es podrà volar a deu països aquest estiu: Regne Unit, Països Baixos, Alemanya, Bèlgica, Itàlia, Polònia, Rússia, Irlanda, França i Dinamarca. Ryanair ha apostat per dues noves connexions amb Brussel·les i la ciutat irlandesa de Knock, i això es deixarà notar en el nombre de seients que s'ofertaran: per a Bèlgica n'hi haurà 150.000 (el que significa un augment de pràcticament el 40% respecte l'any passat) i cap a Irlanda n'hi haurà gaierbé 60.000, el que suposa un creixement del 16,6%. Després del Regne Unit, els països que comparan amb més seients programats seran Països Baixos, Alemanya, Bèlgica i Itàlia.

Destaquen dues noves rutes que obrirà Ryanair a Brussel·les i Knock (Irlanda), i, segons ha pogut saber Diari de Girona, Norwind Airlines oferirà també una nova ruta fins a Moscú, una destinació que actualment ja està operada també per Pobeda Airlines.

L'aeroport porta cinc mesos perdent passatgers i Ryanair ha anunciat la cancel·lació de tres de les seves rutes més emblemàtiques (Cagliari, Bratislava i Frankfurt) a partir de l'octubre.

L'aeroport de Vilobí, doncs, encara la temporada d'estiu amb unes previsions lleugerament inferiors a les de 2018. El descens del 2,2% en el nombre de seients disponibles està relacionat també amb una disminució del 2,9% en el nombre de moviments programats, tot i que estan previstes més de 10.000 operacions comercials de viatgers per a aquests mesos de vacances.

D'altra banda, els destins que més augmenten el nombre de vols programats respecte l'any passat des de l'aeroport de Girona seran Brussel·les i Roterdam, amb un increment del 225% i del 21,9, respectivament. En canvi, els destins amb més seients totals programats seran Manchester i Brussel·les-Charleroi.

Foto: ACN