L’oposició de Sarrià de Ter demana “no relaxar-se” amb la gestió dels episodis d’olors de la fàbrica d’Hinojosa

Els mesos d’estiu es preveien com un període clau en el Pla de Gestió d’Olors entre l’Ajuntament de Sarrià de Ter i la fàbrica paperera d’Hinojosa. De fet, es va acordar que, si els nivells d’olors es mantenien per sota dels establerts, el PGO veuria la seva fi el pròxim mes de setembre.

Per això, els dos principals partits de l’oposició de l’Ajuntament, el PAS i el PSC, van demanar ahir durant el ple seguir pendents de la contaminació odorífera, ja que amb la calor els episodis augmenten. El regidor del PSC, Quim Rodríguez, va demanar a l’equip de govern una reunió a finals d’estiu amb Hinojosa i, abans d’aquesta, una altra amb l’empresa encarregada de dur a terme els mesuraments de l’estiu.

La regidora de Poble Actiu Sarrià de Ter, Mònica Aymerich, va reafirmar les paraules de Quim Rodríguez i va demanar “no relaxar-se” davant la situació de les olors de la paperera.

L’alcalde, Narcís Fajula, va contestar explicant que ja s’està treballant per convocar una reunió entre l’Ajuntament i Hinojosa a finals de setembre o principis d’octubre, ja que els resultats dels mesuraments es tindrien durant la primera setmana de setembre. A més, també va prendre com una bona iniciativa una trobada anterior, tal com demana el PSC.

Des del PSC van traslladar algunes queixes de veïns del poble, sobretot del barri de Sarrià de Baix, al voltant del creixement de les olors durant els mesos amb més calor.