Avui comença la campanya per la declaració de la renda i s’allargarà fins el 26 de Juny

Enguany, incorpora com a novetat que “no es podrà entregar la declaració en format de paper; només per Internet” i diverses modificacions respecte exercicis anteriors.


Així, les novetats aniran des de l'exempció de retencions per a prestacions de maternitat i paternitat fins a canvis en les deduccions per a casos de discapacitat, en què els treballadors en actiu poden desgravar-se entre 3.500 o 7.750 euros.


A més, una altra modificació a la declaració del 2018 serà l'increment del límit excloent de l'obligació de declarar, en el cas dels contribuents que tinguin rendiments de treball de més d'un pagador, fins als 12.643 euros, mentre que abans era de 12.000 euros, mentre que es mantenen en els 22.000 euros si eren d'un sol pagador. D'aquesta manera, el grup de tècnics del Ministeri d'Hisenda, Gestha, calcula que es presentaran fins a 20 milions de declaracions.


Així, doncs, la principal novetat en aquest exercici de 2018 serà l'exempció de retencions pel que fa a prestacions de maternitat o paternitat. Aquest canvi es deu a la sentència del Tribunal Suprem d'octubre de 2018, i se n'extreu també el límit d'exempció per a treballadors públics en l'import de prestació màxima que reconegui la seguretat social, de manera que l'excés tributarà com a rendiment del treball.

 

Foto: Francesc Melción