L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, citat a judici el 10 de setembre

El judici a l’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, ja té nova data. Estava previst pel passat mes de juny, però la infecció de Covid de Narcís Fajula va impedir la celebració de la sessió i s’ha traslladat al divendres 10 de setembre.

El batlle de Sarrià està citat per mantenir una pancarta de l’ANC a l’edifici de l’Ajuntament durant la campanya electoral del 2019, amb el lema “L’autodeterminació és un dret, no un crim”. La denúncia, de Ciutadans, va ser admesa a tràmit i la Fiscalia demana un any d’inhabilitació i una multa de 3.600 euros per Narcís Fajula, segons l’òrgan, “per fer cas omís a la resolució de la Junta Electoral de Zona”.

Narcís Fajula ja va defensar el 2019 que no va rebre cap avís de la Junta i, per tant, no va retirar la pancarta de l’ANC de la façana de l’ajuntament. L’alcalde explica que es va ajornar el judici previst pel 8 de juny pel seu contagi de Covid, però ara que ja està recuperat anirà a “explicar la veritat”.

Fajula, que ja va declarar pel mateix incident el 2019, serà jutjat per un suposat delicte de desobediència. La sessió tindrà lloc al Jutjat Penal 2 de Girona, a partir de dos quarts de deu del matí del 10 de setembre. 

 

Imatge: ACN