Sarrià de Ter redueix més de 30.000€ de la despesa d’enllumenat en sis mesos

Sarrià de Ter registra una reducció de 33.230 euros de la despesa d’enllumenat durant el primer semestre del control de l’enllumenat. El consum ha disminuït més d’un 26% respecte el 2019 durant el 2020, el que representa una reducció del 22% de la despesa.

Des de l’Ajuntament celebren aquesta baixada del consum i l’estalvi de la despesa pública, que relacionen amb el canvi d’enllumenat del municipi. L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, afegeix que les prediccions apunten a una reducció del voltant de 60.000 euros a final d’any.

La xifra estalviada per l’Ajuntament mitjançant aquesta reducció de consum anirà destinada a propostes i mesures relacionades amb el medi ambient. Narcís Fajula explica que la despesa s’amortitzarà en un termini de quatre anys i destaca el compromís del consistori amb l’eficiència energètica.

El Servei de Comptabilitat Energètica, gestionat pel Consell Comarcal del Gironès, és l’encarregat de dur a terme el control exhaustiu de la facturació energètica de Sarrià de Ter, entre d’altres municipis.

 

Imatge: Ajuntament de Sarrià de Ter