Sarrià de Ter crea una ordenança municipal per regular l’ocupació de la via pública per part dels negocis

L’Ajuntament de Sarrià de Ter va aprovar ahir per ple la creació de la nova ordenança municipal reguladora d’autoritzacions d’ocupació de la via pública de terrasses d’establiments de restauració i expositors exteriors de botigues comercials. L’ordenança obliga a deixar un espai mínim d’1,20m pel pas de vianants a la vorera, i les llicències tindran una durada d’un any.

El consistori ho va validar per unanimitat, destacant la necessitat d’una ordenança d’aquest estil per controlar l’espai públic. L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, explica que s’ha redactat seguint els mateixos paràmetres que els municipis de l’entorn.

L’ordenança també inclou que els establiments han de tancar les terrasses a les onze de la nit, per evitar molèsties als veïns. Narcís Fajula afegeix que les llicències seran anuals perquè, en cas d’haver-hi alguna problemàtica, es podran retirar en un període no superior a 12 mesos sense cap impediment.

Els partits de l’oposició van portar algunes esmenes a la redacció de l’ordenança, i van demanar també que l’equip de govern apliqui la distància d’1,20m a altres indrets de Sarrià, en gran part per millorar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda, així com s’ha fet al barri de La Rasa.