El Gironès es suma a les reivindicacions del Dia de l’Orgull LGTBIQ+

Avui, 28 de juny, es celebra un any més el Dia de l’Orgull LGTBIQ+ arreu del món i la comarca del Gironès no n’és una excepció. Ajuntaments, entitats, associacions i agrupacions d’arreu del territori volen donar el seu suport al col·lectiu en el seu dia internacional a través de diferents accions i actes.

Una de les accions més repetides per la part institucional és penjar la bandera de l’arc de Sant Martí a la seva façana, tal com han fet diversos ajuntaments del Gironès. La sarrianenca Sara Bravo, artista i activista pels drets LGTBIQ+, explicava en una entrevista a Ràdio Sarrià l’origen del dia de l’orgull, relacionat amb els disturbis de Stonewall.

Alguns sectors de la comunitat consideren que l’entrada d’empreses, sobretot multinacionals, en el dia de l’orgull pot arribar a banalitzar la seva lluita. D’altres, però, reconeixen que tot i no ser empreses del seu gust, el ressò i la repercussió són positius. Són declaracions de Sara Bravo.

Diferents entitats, partits i associacions de Sarrià de Ter de diferents àmbits també han mostrat el seu suport a la celebració de l'orgull ja sigui físic o a través de les xarxes socials.

 

Imatge: Ajuntament de Girona