Troben restes d’una possible maquinària durant les excavacions a la rectoria dels Sants Metges

L’equip d’arqueologia de la Universitat de Girona ha completat aquest mes de setembre una nova campanya de tres setmanes d’excavacions al jaciment situat a la muntanya dels Sants Metges, a Sant Julià de Ramis. Les accions s’han concentrat a tres zones diferents, com són la rectoria, el propi jaciment i la part visigoda.

Les excavacions a la rectoria s’han iniciat com a pas previ d’unes obres previstes a l’edifici de cara als pròxims mesos. L’arqueòloga encarregada de la campanya, Neus Coromina, explica que a la planta baixa han trobat restes d’una possible maquinària relacionada amb la premsa de vi o oli o amb la molta de gra, a banda d’una fresquera.

A banda, també s’han dut a terme troballes al propi jaciment com una cabana ibèrica del segle II a. C. retallada a la roca amb fragments ceràmics. Neus Coromina creu que aquest material permetrà conèixer més a fons la vida dels ibers establerts a la muntanya dels Sants Metges.

I per acabar, a la zona visigoda del jaciment han delimitat dues habitacions d’entre els segles V i VI també amb material ceràmic, material amb el qual fins ara no comptaven. Són declaracions de Neus Coromina.

La campanya d’aquest mes de setembre ha comptat amb una vintena d’estudiants de la Universitat de Girona, a banda de cinc professionals.

 

Imatge: Equip d'arqueologia de la Universitat de Girona