L’Ajuntament de Sarrià de Ter demana una resolució pacífica del conflicte entre Israel i Palestina

L’Ajuntament de Sarrià de Ter va aprofitar el ple de dimarts passat per mostrar la seva postura davant el conflicte armat entre Israel i Palestina. Els quatre grups que formen el ple (Poble Actiu Sarrià de Ter, PSC, Esquerra Republicana i Junts per Sarrià) van consensuar un manifest per demanar-ne la resolució pacífica.

Des del consistori són conscients que aquesta demanda pot tenir poc recorregut, però era necessària com a institució pública. L’alcalde de Sarrià de Ter, Isaac Ramió, va encetar el discurs apel·lant a la comunitat internacional i demanant com a ajuntament l’aturada de la violència al territori.

Ramió afegeix que el conflicte requereix una solució pacífica i demana aturar el comerç d’armes entre països de la Unió Europea que beneficia la creació de guerres i conflictes armats com aquest.

El regidor de Junts per Sarrià, Narcís Farroni, també va apuntar a la fabricació i el comerç d’armes com una de les principals causes del conflicte. Per altra banda, destaca el fet d’haver arribat a un acord amb la resta de formacions polítiques, tot i les diferències, per presentar la moció conjunta.

El portaveu d’ERC Sarrià de Ter, Josep Maria Viladomat, va posar el focus a les tantes víctimes innocents del conflicte, i es remunta al seu inici que té lloc al segle XIX.

La moció es va aprovar per unanimitat, amb els vots a favor de tots els grups polítics impulsors de la mateixa.