Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/radiosarria.cat/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Educació i l’Ajuntament de Girona no obren una adscripció a l’Institut de Sarrià per a les escoles de Pont Major

Educació i l’Ajuntament de Girona no obren una adscripció a l’Institut de Sarrià per a les escoles de Pont Major

L’Ajuntament de Girona va celebrar el passat divendres 3 de març un ple municipal extraordinari per tractar la situació de l’Institut Narcís Xifra i votar per mantenir les línies d’ESO que es va decidir eliminar. La moció no va prosperar i, per tant, el centre veurà reduïda la seva activitat d’educació secundària a partir del pròxim curs.

Una de les solucions que proposen partits i l’AFA del Narcís Xifra és obrir una adscripció a l’Institut de Sarrià per a les escoles de Pont Major. Roger Casero, president de l’AFA i membre de l’Associació de Veïns del barri, explica que ni l’Ajuntament de Girona ni el Departament d’Educació van veure amb bons ulls obrir l’adscripció.

Així doncs, els alumnes del barri podran anar als instituts Carles Rahola o Vicenç Vives enlloc del de Sarrià, el més pròxim. Casero recorda que s’ha arribat a aquesta situació arran de l’obertura de l’Institut de Sarrià de Ter i que, si el debat sobre el tancament d’ESO al Narcís Xifra s’hagués posat abans damunt la taula, el resultat hagués estat diferent.

La preinscripció per al curs 2023/24 ja ha començat i estarà oberta fins el 20 de març, així que els alumnes de Pont Major compten ara amb l’única via per cursar l’ESO a Sarrià de Ter.

 

Imatge: Girona FM