Alerta groga per altes temperatures a la comarca del Gironès

El Servei Meteorològic de Catalunya ha publicat aquest matí de dilluns l’última actualització pel que fa a la situació del perill per calor arreu del país. Es preveuen temperatures molt elevades en conjunt des d’ahir diumenge i que s’allargaran fins demà dimarts, en la primera onada de calor de l’estiu 2023. 

Una trentena de comarques, entre elles el Gironès, tenen activada l’alerta groga per calor aquest dilluns, entre les dotze del migdia i les sis de la tarda. En aquests indrets es pot superar el llindar de calor intensa i el grau de perill en general és moderat, del nivell ⅙, mentre a la resta de comarques no hi ha perill.

Demà serà el dia més calorós d’aquesta setmana, en sobretot a les comarques del nord-oest on el perill pujarà fins a nivell alt. Pel que fa al Gironès, es preveu que es mantingui al perill moderat per la calor intensa.

Protecció Civil recomana evitar estar massa estona al sol, posar-se protector solar, en especial durant les hores fortes, i hidratar-se de forma contínua.