Sarrià de Ter habilita de nou refugis climàtics davant l’onada de calor

Catalunya viu aquest dimarts l’inici d’una nova onada de calor, amb les principals afectacions a les comarques gironines. S’esperen temperatures extremes durant el dia d’avui, en especial a les hores fortes de sol, i per aquest motiu els ajuntaments del territori han dut a terme algunes mesures de prevenció.

És el cas de Sarrià de Ter, que compta un any més amb els refugis climàtics perquè la gent pugui aturar-se i protegir-se de la calor. Són cinc espais municipals: el centre cívic de La Cooperativa, El Coro, la Biblioteca Emília Xargay, la seu de l’Associació de Veïns del Pla de l’Horta i el local de La Rasa.

Des de les administracions públiques demanen molta precaució a la ciutadania, sobretot pel que fa a les activitats a l’aire lliure i també aquelles que comportin risc d’incendi. L’alcalde de Sarrià de Ter, Isaac Ramió, recorda la presència dels refugis climàtics al poble i alerta sobre el perill de les altes temperatures.

La previsió és que, a comarques gironines, les temperatures puguin arribar a superar els 44 graus, el que suposaria un rècord. Des del Servei Meteorològic de Catalunya han activat el perill molt alt per calor, entre d’altres, al Gironès.

 

Imatge: Ajuntament de Sarrià de Ter