El Gironès supera els 40 graus en un dimarts de rècord de temperatures a Catalunya

El conjunt de Catalunya i, en especial, les comarques gironines van viure ahir un dels dies més caloroses de la seva història. Algunes poblacions com Figueres van assolir el rècord de temperatura màxima mai registrat al país, que va arribar als 45º C, però a molts indrets del territori la calor també va ser extrema.

És el cas de Sarrià de Ter i del conjunt de l’àrea metropolitana de Girona i la comarca del Gironès, on es van assolir màximes de gairebé 41 graus i una temperatura mitjana de 30 durant tot el dia. La nit també va ser molt tòrrida, amb temperatures al voltant dels 25 graus que es preveu que vagin a la baixa a partir d’avui.

Així i tot, seguiran molt elevades arreu del país i els ajuntaments, com el de Sarrià de Ter o de Sant Julià de Ramis, mantenen habilitats els refugis climàtics perquè la gent es pugui protegir de la calor. A banda, demanen molta precaució a la població pel que fa a les activitats a l’aire lliure i també aquelles que puguin comportar un risc d’incendi.

El perill per altes temperatures al Gironès ahir era molt alt per part del Servei Meteorològic de Catalunya i avui és alt per calor intensa, en especial entre les dotze del migdia i les sis de la tarda.

 

Imatge: Servei Meteorològic de Catalunya