Els ajuntaments de l’àrea urbana de Girona fan una enquesta sobre el pla de mobilitat

Els ajuntaments dels onze municipis de l’àrea urbana de Girona inclosos en el pla de mobilitat han publicat una enquesta adreçada a la ciutadania per tirar endavant la redacció del mateix. La finalitat de l’enquesta es conèixer els hàbits, necessitats i preferències dels habitants d’aquestes localitats per adequar-los al pla i millorar així els seus desplaçaments entre un municipi i un altre.

L’enquesta és anònima i està oberta en format digital a través dels webs dels diferents ajuntaments, com és el cas de Sarrià de Ter (https://www.sarriadeter.cat/enquesta-de-mobilitat-quotidiana/). L’alcalde en funcions de Sarrià de Ter, Narcís Fajula comentava mesos enrere que Girona està obligat a redactar el pla de mobilitat però es va acordar fer-lo de forma conjunta entre els municipis de la seva àrea metropolitana.

Els municipis inclosos en el pla, a banda de Girona i Sarrià de Ter, són Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva, Llambilles, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis i Vilablareix. L’alcalde de Sant Julià de Ramis i Medinyà, Marc Puigtió, reconeixia que estava “decepcionat” amb la redacció del pla per la lentitud del procés i els entrebancs que han trobat.

L’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible Supramunicipal de Girona es troba ara en la fase de recollida d’informació.

 

Imatge: Ajuntament de Sarrià de Ter