El sector immobiliari presenta un recurs contra la declaració d’àrees tenses d’habitatge

Representants del sector immobiliari de Catalunya van presentar ahir un recurs d’alçada al Departament de Territori de la Generalitat mostrant el seu rebuig davant la declaració d’àrees tenses d’habitatge. Aquestes àrees són un total de cent quaranta zones d’arreu del país en les quals està prevista una limitació del preu de lloguer.

Sarrià de Ter és una d’aquestes zones, així que a priori no es pot superar el preu del lloguer establert en el contracte vigent els últims cinc anys. La portaveu del govern de la Generalitat de Catalunya, Patrícia Plaja, explicava durant l’aprovació d’aquestes zones d’habitatge tensionat que aquesta és una problemàtica a tractar amb necessitat.

Segons defensen els responsables del recurs, aquesta declaració és contrària a la llei pel Dret a l’Habitatge, no té una memòria justificativa per a cada zona i la resolució és esbiaixada. Patrícia Plaja explicava el passat mes de juny que el govern català ja havia iniciat els tràmits per a la declaració d’aquestes zones d’habitatge tensionat i demana al govern espanyol que recuperi l’índex català de referència al preu del lloguer.

Els signants del recurs, fet públic a través d’un comunicat, són el Consell de Col·legis d’Administradors de Finques de Catalunya, el Consell de Col·legis Oficials d’Agents de la Propietat Immobiliària de Catalunya, l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya, el Consell General de Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya i l’Associació de Promotors i Constructors d’Edificis de Catalunya.