Les mascaretes ja no són obligatòries al transport públic

Les mascaretes, a partir d’avui, ja no són obligatòries al transport públic, a les ortopèdies, les òptiques i centres auditius d’arreu de l’estat espanyol. El Consell de Ministres reunit ahir va aprovar la modificació de la llei i aquesta ha entrat en vigor aquest dimecres, després de gairebé tres anys amb obligatorietat de la mascareta.

Aquesta es va mantenir en espais exteriors fins fa un any, el febrer del 2022, i a la majoria d’espais interiors a mitjans del mes d’abril del mateix any. La ministra de Sanitat del govern espanyol, Carolina Darias, explicava ahir després del Consell de Ministres que la retirada de la mascareta segueix el full de ruta de tornada a la normalitat total després de la pandèmia.

Així i tot, la mascareta és encara és recomanable per a persones més vulnerables i avui mateix ja s’han vist alguns usuaris del transport públic que se la mantenen posada per precaució. Carolina Darias afegeix que la situació actual de la pandèmia és molt estable i va a la baixa, i creu que les previsions de futur s’han anat complint.

Per altra banda, segueix la obligatorietat de la mascareta a centres sanitaris, farmàcies i pels treballadors de residències de gent gran.