L’ABS de Sarrià de Ter registra sis casos de violència masclista durant el 2022

L’Àrea Bàsica de Salut de Sarrià de Ter va diagnosticar durant el 2022 un total de sis casos de víctimes de violència masclista. Des del Centre d’Atenció Primària aclareixen, però, que es tracta només de casos diagnosticats, no el total de casos de violència masclista arreu del poble, així que la xifra podria ser major.

El 2022 va patir un augment de casos registrats respecte del 2021, quan se’n van registrar quatre a l’ABS de Sarrià de Ter. La referent de Benestar Emocional i Comunitari del CAP de Sarrià, Judith Joseph, va passar dimecres per l’especial del 8M de Ràdio Sarrià, va repassar els casos diagnosticats i va recordar que “queda molta feina per fer”.

Joseph reconeix que costa fer un diagnòstic complet en aquesta tipologia de casos, ja que requereix una dedicació explícita dels professionals en qüestió i una demanda explícita per part de la víctima.

El CAP del poble va activar el protocol establert per aquests casos, el general en l’atenció primària d’arreu del país. Judith Joseph explica que cada cas es valora de manera molt exhaustiva perquè alguns no són fàcils de detectar i, un cop es detecta, s’activa un circuit determinat per tractar-lo.

El Centre d’Atenció Primària treballa de forma conjunta amb els cossos policials quan es detecta un cas de violència masclista, per garantir sobretot la seguretat de la víctima.