El CAP de Sarrià de Ter, “col·lapsat” davant l’elevada demanda

El Centre d’Atenció Primària de Sarrià de Ter es troba des de fa mesos en una situació complicada pel que fa a la gestió de la demanda. Des del CAP reconeixen que falten professionals per atendre la demanda de pacients i que la pandèmia de Covid ha agreujat la situació, tot i que aquesta ja era present abans del 2020.

Aquesta elevada demanda ha provocat que les agendes dels metges de capçalera estiguin col·lapsades i les cites amb pacients siguin a dos o tres dies vista. Carme Montalbán, administrativa del CAP de Sarrià de Ter, explicava divendres a una entrevista a Ràdio Sarrià que tot i poder atendre pacients a través d’infermeria i poder donar algunes cites pel mateix dia, “no en fan prou”.

Els professionals del centre demanen solucions a l’administració pública ja que el problema no és només a Sarrià, sinó arreu del país. Carme Montalbán demana també comprensió als ciutadans a l’hora de rebre cites, ja que des del CAP han de prioritzar els casos més urgents a d’altres menys greus.

A més, Montalbán també aclareix que el CAP de Sarrià no té servei d’urgències, sinó d’atenció continuada, al contrari del que pensa molta gent.

El CAP de Sarrià de Ter no dona només atenció al municipi, sinó també als pobles de l’entorn i a part de la ciutat de Girona.