El CAP de Sarrià de Ter viu el Dia Mundial de l’Atenció Primària demanant més “educació per a la salut”

El 12 d’abril es celebra el Dia Mundial de l’Atenció Primària, impulsat per la Organització Mundial de la Salut. Els centres sanitaria d’arreu del món aprofiten aquest dia per reivindicar la feina feta des de l’atenció primària, fet que ha augmentat arran de la pandèmia de Covid.

El CAP de Sarrià de Ter arriba a aquesta jornada en una situació complicada, ja que compta amb les agendes col·lapsades i l’increment de la demanda per la Covid ha empitjorat la situació. Carme Montalbán, administrativa, i Alícia Garcia, infermera, creuen que cal més suport per part de les administracions públiques per gestionar la demanda.

Els problemes al centre d’atenció primària de Sarrià, tot i agreujar-se per la pandèmia, ja existien abans. Alícia Garcia reconeix en una entrevista a Ràdio Sarrià que cal més educació per a la salut, començant per les escoles, perquè la gent entengui quan és necessari anar al CAP i quan es pot solventar el problema a casa.

La situació de col·lapse del CAP de Sarrià no és una excepció, ja que gran part de centres sanitaris d’arreu del país pateixen els mateixos problemes des de fa anys.