Comença la fase 0 de la desescalada en camí cap a la nova normalitat

La fase inicial que comença avui dilluns, d’entre les noves mesures i consten l’obligació de dur les mascaretes a l’hora d’utilitzar transport públic, de l’obertura amb condicions del ram de la restauració igual que respectar mesures estrictes de distanciament en comerços i botigues, pel que fa al transport individual es permet viatjar dues persones amb les proteccions adients.

Si entrem en detall, pel que fa a la “nova mobilitat” d’aquesta fase 0, segons han anat informant les autoritats, les proteccions personals com mascaretes, seran d’ús obligatori quan es tracti d’utilitzar transport públic. Pel que fa a bars i restaurants, aquests poden oferir menjar a domicili o per emportar, el consum in situ per la seva banda, no està permès. Botigues i locals professionals de fins a 400 m2 podran obrir i fer serveis, però sempre amb cita prèvia i amb estrictes mesures d’higiene i seguretat atenent un únic client per treballador, les franges corresponents per edats, també hauran de ser les permeses, pel que fa a compres, només es poden fer dins del municipi excepte si no s’hi ven el que es necessita. Dins del comunicat del departament d’interior, també s’apunta que poden viatjar més de dues persones per vehicle sempre usin mascareta, pels desplaçaments autoritzats i dues persones per filera.

En aquesta fase 0, pel que fa els desplaçaments consta de les següents: de 6 h a 10 h del matí es poden realitzar passejades i esport els majors de 14 anys, de 10 h a 12 h, passejades dels majors de 70 anys i persones dependents, la banda dels infants, és de 12 h del migdia a 19 h de la tarda, de 19 h a 20 h podran sortir de nou els majors de 70 anys i dependents, finalment a partir de les 20 h del vespre i fins a les 23 h de la nit, podran sortir i fer esport els majors de 14 anys.

L’11 de maig, està prevista la fase 1, que permetria poder obrir petits comerços, hotels i això suposarà que pugui haver-hi terrasses obertes, però amb un 30% de capacitat. Els locals que obrin en aquesta fase, inclouran un horari preferent per a les persones de més de 65 anys.  Pel que fa a actes culturals també podran reprendre l'activitat, però omplint només un terç de l'aforament. A banda, pel que fa als sectors agroalimentari i pesquer, podran recuperar les activitats que actualment encara mantenen restriccions i altes mesures de seguretat. En l'àmbit esportiu, reobriran els centres d'alt rendiment i es permetrà l'entrenament en les lligues professionals.