La Regió Sanitària de Girona, es prepara per a l’entrada de la fase 1 de la desescalada

El pròxim 18 de maig està prevista la fase 1, que permet més llibertat i mobilitat a la zona respectiva decretada per les autoritats. Aquesta nova fase, permet reunions de fins a deu persones als domicilis, sempre que puguin mantenir els 2 metres de distància, també permet desplaçaments amb el vehicle membres de la mateixa família. També s’hi especifica que dins de la mateixa província o regió sanitària que hagi passat de fase, es podrà anar al municipi del costat per fer-hi activitats socioeconòmiques.

A banda pel que fa al sector de la restauració bars i restaurants podran ocupar el 50% de les terrasses. Cal que hi hagi 2 metres entre taula i taula, i també un màxim de 10 persones per taula, entre les quals també hi haurà d'haver la "distància mínima de seguretat interpersonal". Pel que fa als hotels, no tenen límit d'ocupació, però no poden oferir serveis com piscines o gimnasos.

Pel que fa a actes culturals també podran reprendre l'activitat, però omplint només un terç de l'aforament. Pel que fa als sectors agroalimentari i pesquer, podran recuperar les activitats que actualment encara mantenen restriccions i altes mesures de seguretat. En l'àmbit esportiu, reobriran els centres d'alt rendiment i es permetrà l'entrenament en les lligues professionals.