Comença avui la selectivitat amb més inscrits de la història, 40.000 alumnes

Les principals novetats de la selectivitat d’aquest any, seran que es durà a terme per primera vegada al mes de juliol i que durarà quatre dies, un més que els altres anys, del 7 al 10 d’aquest mes.

A banda, també s'han flexibilitzat els exàmens i s'oferiran més opcions, per evitar aglomeracions, i complir amb les mesures de distància i higiene. Es repartiran en totes les seus 2.500 litres de gel hidroalcohòlic i cada estudiant tindrà la seva taula, la mateixa per a totes les proves. Pel que fa a la mascareta, segons expliquen des del govern la consellera de salut Alba Vergés ha indicat que per norma general “s’ha de dur la mascareta” i “la precaució no ha de ser poca“. La consellera també ha apuntat que quan s’entri i se surti de les aules és recomanable protegir-se perquè s’hi concentrarà molta gent, però es podrà treure la protecció sanitària a l’hora de fer les proves. 

Els alumnes han començat els exàmens a les nou del matí amb la prova de llengua castellana. A les 12 h han tingut lloc les matèries de ciències de la terra i medi ambient, fonaments de les arts i matemàtiques aplicades a les ciències socials. A la tarda, a les tres, els exàmens són d'anàlisi musical, història de l'art i física.