Sarrià de Ter va commemorar ahir el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

L’Àrea de Joventut del municipi va dur a terme durant el matí diverses dinàmiques a l’Institut de Sarrià de Ter, com algunes activitats de conscienciació pels alumnes. Els alumnes de 1r i 2n d’ESO del centre educatiu van pintar un mural que està penjat a l’entrada de l’Institut amb el missatge “Somnis trencats” per visibilitzar les dones víctimes de violència masclista. 

També van llençar missatges masclistes a la paperera, unint-se així a la campanya “Diposita aquí el teu masclisme” de la mateixa manera que diverses personalitats de Sarrià. Aquesta campanya consistia en escriure un missatge habitual en el dia a dia que tingués un caire masclista. També es van tractar durant la jornada els estereotips marcats per la societat pel que fa als rols de gènere. La tècnica de Joventut de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, Anabel Moya, explica els actes duts a terme.

Aquest any, per la crisi sanitària de la Covid-19, des de Joventut han apostat per fer una campanya enfocada a les xarxes socials que ha funcionat prou bé. Anabel Moya afegeix també que ahir, a dos quarts de 8 del vespre, es va llegir un manifest conjunt denunciant la violència masclista davant l’Ajuntament.

Des de l’Àrea de Joventut valoren de manera molt positiva la jornada d’ahir, i creuen que la implicació de la gent, no només jove, servirà per conscienciar més la població.