La sarrianenca Montserrat Jiménez publica el primer manual d’història de la dona de l’Estat Espanyol

La professora del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona, la sarrianenca Montserrat Jiménez, s’ha convertit en la primera autora de l’Estat Espanyol d’un manual sobre la dona durant la història. L’obra, publicada sota el títol “Manual d’història de la dona. Manifest per un futur millor” repassa el paper atorgat a la figura femenina durant el pas dels segles.

El manual neix de la necessitat d’una explicació de l’evolució història de les dones, que va detectar la pròpia Montserrat Jiménez en la seva etapa com a professora de l’assignatura “Història i gènere a l’època moderna”. L’autora sarrianenca explica l’origen d’aquest manual, a partir del 2013.

El llibre tracta la figura femenina des de l’Antiga Grècia fins els inicis del segle XXI, període molt extens en el qual regna la misogínia i la falta de dones en les estructures de poder. L’autora tracta la discriminació de gènere en les diferents etapes i àmbits, ja sigui el religiós, el polític, el filosòfic o el laboral. Ho explica Montserrat Jiménez.

Montserrat Jiménez afegeix que el títol de l’obra tracta “la dona” i no “el gènere” perquè ella no és un gènere ni un sintagma com “senyora de”, sinó que és una dona.

 

Imatge: Universitat Autònoma de Barcelona