“El vol de l’Alícia i altres contes”, la nova obra de Francesc Duch

El fisioterapeuta i escriptor Francesc Duch, crescut entre Girona i Sarrià, ha publicat la seva nova obra literària sota el nom “El vol de l’Alícia i altres contes”. Es tracta d’un recull de breus històries sobre diferents aspectes de la vida, com la por o la vergonya, que volen fer enganxar el lector fins el final.

Duch ha publicat diferents obres en els darrers anys, diversos reculls de contes però també alguna novel·la, com Joana. L’autor reconeix que la intenció inicial amb El vol de l’Alícia no era fer un recull, però ha adaptat les històries per acabar-ho convertint en això.

Les històries de l’obra tenen el seu origen a Montreal, on va viure l’escriptor una temporada. Francesc Duch explica que els contes tenen la seva espurna en un fet, una acció o una anècdota, a través de la qual després gira tot el relat.

 

El vol de l’Alícia i altres contes va ser guardonat amb el premi Ciutat de Badalona de Narrativa. Duch es mostra molt content pel premi i també per l’edició de l’editorial Viena, que segons ell és “un segell de qualitat”.

A banda del premi de Badalona, Francesc Duch també va guanyar el 34è Premi Països Catalans-Solstici d'Estiu per aquest recull de contes.

 

Imatge: Francesc Duch