Roger Torrent declara avui al TSJC per permetre debats al voltant de l’autodeterminació i la monarquia al Parlament

Roger Torrent, Josep Costa, Eugeni Campdepadrós i Adriana Delgado declaren avui al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya citats per un suposat delicte de desobediència durant la seva legislatura a la mesa del Parlament. Se’ls acusa de permetre debats a la cambra al voltant de l’autodeterminació i la monarquia durant el 2019.

Segons la citació, els membres de la mesa van fer cas omís al Tribunal Constitucional que no permetia la celebració dels debats polítics sobre aquests temes. L’expresident del Parlament, Roger Torrent, lamenta que després d’anys de debats els tribunals intercedeixin en els temes a tractar a la cambra.

De fet, l’exalcalde de Sarrià de Ter i actual conseller d’Economia i Treball de la Generalitat ja ha declarat com a acusat, al voltant de dos quarts de deu d’aquest matí de dimecres. Torrent afegeix que, des d’un punt de vista democràtic, aquesta querella i la censura dels debats “no té cap sentit”.

S’ha convocat una concentració de suport a les portes del Palau de Justícia, en la qual hi era present l’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula. Els acusats s’enfronten a una possible pena d’inhabilitació.

 

Imatge: ERC