L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, absolt del delicte de desobediència

Narcís Fajula seguirà com a alcalde de Sarrià de Ter. El batlle s’enfrontava a una multa de 3.600 euros i un any d’inhabilitació, demanat per la Fiscalia, per no haver despenjat una pancarta de l’ANC de la façana de l’Ajuntament durant la campanya electoral.

El jutjat penal número 2 de Girona va sentenciar divendres que no es pot acreditar que l’alcalde de Sarrià rebés la notificació de la Junta Electoral de Zona exigint la retirada de la pancarta. Narcís Fajula es mostra molt content per la resolució i afegeix que, per molt que hagués rebut l’avís, penjar un missatge a favor de l’autodeterminació no hauria de ser considerat un delicte.

Narcís Fajula també explica que ha tingut la consciència molt tranquil·la durant el procés, ja que sabia que no havia comès cap delicte. L’alcalde es mostra alleugerit per poder centrar-se de nou al 100% a Sarrià, sense tenir preocupacions externes.

La denúncia va ser posada per Ciutadans durant la campanya electoral del 2019 i, tot i no rebre la notificació de la JEZ, Fajula va retirar la pancarta pocs dies abans de les eleccions, tal com és habitual.