L’Escola Montserrat guanya la 35 edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE

L'escola Montserrat, en la categoria A, de tercer de Primària ha guanyat el concurs, ho ha explicat la directora de l'escola Montserrat, Montse Xandrich

Hi han participat 1.499 alumnes de 17 centres educatius de Girona, sota la coordinació de 21 professionals de l'educació. A Catalunya han participat 13.301 alumnes de 193 centres educatius sota la coordinació de 254 professionals de l'educació.

Es tracta d'un programa de sensibilització educativa que va arrencar el passat mes d'octubre amb la intenció que l'aula treballi de manera activa el canvi d'actituds i l'actuació dels estudiants per mantenir una convivència respectuosa, especialment en aquest moment feliç del cole, el pati, evitant que es converteixi en el contrari.

L'hora de l'esbarjo sol durar entre 20 i 30 minuts. És el temps suficient perquè un estudiant se senti al marge dels seus iguals. Per això, aquest concurs busca que els centres percebin l'esbarjo com una part important del seu projecte educatiu i no com un simple parèntesi en la jornada lectiva. D'aquesta manera es pot convertir en una oportunitat educativa per a la inclusió i la diversió de tots i totes.

En el 35è concurs escolar del Grup Social ONCE, han participat els escolars dels centres educatius espanyols públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional. Els estudiants de Primària i Especial han realitzat un cartell que reflecteix les seves pautes per a fomentar i reivindicar la diversitat i inclusió al pati, que va acompanyat d'una audiodescripció. Mentrestant, els escolars de l'ESO, FP i Batxillerat han gravat un videoclip musical, d'un minut de durada, amb un petit guió.

Aquests col·legis passaran a la següent fase, l'autonòmica. La resolució es coneixerà al mes d'abril. Els guanyadors absoluts d'aquesta edició, gaudiran durant un cap de setmana a Madrid del Campus 'Per mi i per tots els meus companys', en què viuran moments plens d'activitats i experiències innovadores, amb visites culturals i tallers.

El jurat de Girona ha estat format per Adrià Vila Pau, conseller de Consell territorial de l’ONCE a Catalunya; Xavier Vila, cap de l’àrea de planificació i coordinació dels serveis territorials d’educació a Girona; Sonia Ruiz, secretària de l’Àrea de planificació i coordinació dels serveis territorials d’educació a Girona; Aleix Martí, director de TV Girona; Josep Pujols, Regidor d’educació i esports de l’Ajuntament de Girona i Laura Nadal, Professora itinerant del CRE ONCE Barcelona.

Foto: Ràdio Sarrià