Els centres educatius de Sarrià engeguen el nou curs escolar marcat encara per la pandèmia

El curs escolar 2021/22 obre el teló avui arreu de Catalunya. L’Escola Bressol, l’Escola Montserrat, l’Institut i Els Joncs són els quatre centres educatius que comencen avui a Sarrià de Ter, i tots coincideixen en reconèixer que les condicions són millors que fa un any, però lluny de ser òptimes.

De fet, els centres tenen l’esperança de poder acabar el curs sense mascareta. Mònica Singla, directora de l’Escola Bressol Confetti de Sarrià de Ter, admet que la mascareta és molt incòmoda en certs moments, però els nens s’han adaptat a centrar l’atenció a la mirada, entre d’altres aspectes.

Una de les noves mesures més destacades és la gestió dels patis, ja que es podran mesclar grups bombolla sempre amb mascareta. El director de l’Institut de Sarrià, Albert Bayot, explica que han habilitat uns punts al pati per esmorzar, per així no barrejar els grups quan es vagi sense mascareta.

La directora de l’Escola Montserrat, Montse Asencio, també reconeix que han tingut un estiu molt intens preparant i adaptant el nou curs a les noves mesures de prevenció de Covid i que, així i tot, la incertesa encara hi és present.