Sarrià de Ter aposta per fer exclusiu a vianants i bicicletes més zones i carrers del municipi

L’Ajuntament de Sarrià de Ter considera oportú transformar el poble cap a una vessant més sostenible i més peatonal, i prioritzant el vianant abans que el cotxe. Per això, el passatge de l’Església quedarà limitat al pas de vianants i bicicletes, i es preveu fer el mateix a altres carrers.

L’obra del passatge de l’Església està inclosa dins la via verda entre Girona, Sarrià i Sant Julià de Ramis, però també servirà per peatonalitzar més zones del poble. L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, explica les accions al carrer Major i afegeix que es pretén fer a altres carrers.

L’Ajuntament també rebaixarà la velocitat d’algunes de les zones del voltant, i tancarà l’accés als vehicles de motor a algunes altres, com el cas del passatge de l’Església. Narcís Fajula informa que, tot i tancar-se d’una banda, encara es podrà accedir a la plaça.

Les obres en aquestes zones del poble per fer-les exclusives a vianants i bicicletes estan consensuades entre tots els grups de l’Ajuntament. Narcís Fajula anuncia que, a poc a poc, s’aniran adaptant altres carrers de Sarrià de Ter.

La intenció de l’Ajuntament és que, amb aquestes accions, es puguin habilitar més zones per vianants i ciclistes, que consideren “una obligació”.

 

Imatge: Ajuntament de Sarrià de Ter