Poble Actiu Sarrià de Ter qüestiona la implantació de busos ràpids a l’àrea metropolitana de Girona

Poble Actiu Sarrià de Ter, Guanyem Girona, Independents per Salt i Independents per Fornells van publicar ahir un comunicat conjunt destacant la seva incomprensió respecte els nous busos ràpids previstos a l’àrea urbana de Girona. Creuen que s’ha organitzat sense tenir en compte els municipis i el pla de mobilitat que està en procés.

La implantació d’aquest servei consistiria en 17 línies arreu de Catalunya, de les quals una aniria entre Girona i Salt i una altra entre Sarrià de Ter i Fornells de la Selva. La regidora de Guanyem Girona, Laia Pèlach, mostra la seva sorpresa perquè els governs dels quatre municipis no coneixen els detalls d’aquesta iniciativa.

Els quatre partits també consideren que la nova infraestructura ignora el pla de mobilitat de la zona en el qual s’està treballant. Laia Pèlach creu que les propostes de transport haurien d’anar lligades a aquest nou pla de l’àrea metropolitana.

El PAS, Guanyem, IPS i IPF coincideixen en mostrar els seus dubtes sobre les afectacions del nou servei de busos ràpids, i demanen més informació i participació dels municipis. Laia Pèlach afegeix que si la infraestructura fomenta la mobilitat sostenible podria ser una bona opció, però abans de res s’ha de treballar entre el territori.

En el manifest, els quatre grups també demanen polítiques lligades i a llarg termini, i no tantes “intervencions anecdòtiques” en matèria de mobilitat.

 

Imatge: TMSA