El preu del lloguer puja un 25% durant l’últim any a Sarrià de Ter

Sarrià de Ter registra una pujada important del preu del lloguer respecte l’any passat. A diferència de Girona i municipis de l’entorn, el lloguer mensual d’un habitatge a Sarrià s’ha incrementat un 25% durant els últims 12 mesos, arribant a una mitjana de poc més de 680€.

El preu del lloguer a Sarrià durant el segon trimestre del 2020 era de 544€, així que la mitjana ha patit un augment de 136€ en aquest darrer any. La població al municipi ha crescut de manera progressiva, en part pel major preu a Girona, fet que ha provocat la pujada del lloguer a Sarrià. L’alcalde del poble, Narcís Fajula, reconeix que són conscients del perill de convertir-se en un poble dormitori i, per això, han incentivat la creació de nous serveis com l’Institut.

L’augment a Sarrià xoca amb la lleugera baixada del preu no només a la ciutat de Girona, sinó també al conjunt de Catalunya. Narcís Fajula explicava fa uns mesos a una entrevista a Ràdio Sarrià que Girona és “un pol d’atracció molt gran” però considera que la línia de treball és la correcta per evitar convertir-se en un poble dormitori.

La majoria de municipis de la comarca del Gironès registren una baixada del preu del lloguer, a excepció de Sarrià, Fornells de la Selva, Llagostera i Vilablareix, que amb 900€ presenta la mitjana més elevada del territori.