Salut programa un cribratge massiu a l’Escola Montserrat de Sarrià de Ter per demà divendres

L’Escola Montserrat rebrà un cribratge massiu demà, divendres 30 d’abril, davant l’augment de casos registrats al centre durant les últimes setmanes. El Departament de Salut durà a terme les proves als alumnes i a tot el personal del centre, el que suposa més de 500 persones durant el matí d’aquest divendres.

Els primers en fer-se les proves seran els alumnes, per ordre d’edat, i després serà el torn dels treballadors del centre. La directora de l’Escola Montserrat, Montse Asencio, explica que el cribratge es farà entre dos quarts d’11 i dos quarts de 2 del migdia, però es podria allargar depenent dels reforços sanitaris presents.

El cribratge es farà al gimnàs de l’escola, un espai ampli amb dues entrades que permetrà no acumular persones a les portes mentre vagin entrant i sortint. Ho explica Montse Asencio.

L’Escola Montserrat compta amb un grup confinat i ha registrat diversos casos positius de Covid des de la tornada de setmana santa. Montse Asencio destaca que alguns contagis no s’han produït en el centre, sinó fora d’aquest o en l’àmbit familiar.

Les famílies no podran acompanyar els alumnes a l’hora de fer les proves, ja que es tracta d’un cribratge massiu i no es podrien garantir les mesures de seguretat en cas de deixar entrar els pares i mares. Els resultats estaran disponibles entre 24 i 48 hores després del cribratge i, en cas d’algun diagnòstic positiu, el centre ja es posaria en contacte amb les famílies.