Sant Julià de Ramis prepara una sèrie d’actes per reivindicar el cinquè aniversari de l’1-O

Aquest dissabte 1 d’octubre es compleixen cinc anys de la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya, dut a terme el 2017 arreu del país. Per aquest motiu, diferents municipis i entitats catalanes aprofiten l’efemèride per reivindicar els actes i la repressió patida per part dels cossos policials espanyols.

Sant Julià de Ramis és una de les localitats que organitzen una sèrie d’activitats, en el seu cas repartides entre demà divendres 30 de setembre i l’endemà, el dissabte 1 d’octubre. L’alcalde de Sant Julià, Marc Puigtió, explica a TV Girona que el Consell Local per la República és l’impulsor dels actes a set col·legis electorals de l’entorn, entre ells Sant Julià.

Està prevista una marxa de cotxes des de Domeny i fins a Sant Julià, on es duran a terme parlament de represaliats, del Dret de Defensa de Girona, de Gabriela Serra i de Toni Castellà, abans d’acabar la primera jornada amb música per la llibertat i rom cremat. Marc Puigtió explica la programació i afegeix que el moment actual de l’independentisme és complex però cal anar “tots plegats”.

L’endemà s’encetarà amb una xocolatada popular a les deu del matí i la inauguració de l’exposició “la revolta de les urnes” de Dolors Gisbert i Carles Gorbs, i després hi haurà un debat entre Joan Olòriz i Ramon Cotarelo. Puigtió recorda la jornada del referèndum del 2017 i creu que és el camí a seguir per tornar a compartir un objectiu comú.

L’Ajuntament i l’Assemblea de Sant Julià de Ramis també col·laboren amb la programació dels actes.

 

Imatge: Ajuntament de Sant Julià de Ramis