Martí Ballada i Les Aprenentes ja tenen els seus patis a Sarrià de Ter

L’Ajuntament de Sarrià de Ter va celebrar dissabte al matí l’acte de bateig de dos espais públics del poble, com són el “Pati Martí Ballada i Fàbregas” i el “Pati de les aprenentes de l’Escola d’Adults”. Es tracta del pati posterior a l’ajuntament de Sarrià i el de l’escola d’adults, al darrere de l’edifici Rafael Masó amb sortida al carrer Firal.

Es va dur a terme aquest doble homenatge després d’aprovar la proposta dels noms a través de la taula de memòria històrica i nomenclàtor del municipi. El regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, Jordi Estefanell, explicava durant el ple d’aprovació dels noms l’origen de les dues propostes, posant especial èmfasi amb “les aprenentes”, iniciativa del PAS.

L’acte de dissabte va comptar amb una bona rebuda de veïns de Sarrià de Ter, que van voler recordar així la figura i la feina de les aprenentes, el grup de dones que es reunien per aprendre (tal com indica el seu nom) i de Martí Ballada, alcalde del poble entre els anys 1961 i 1976.

Aquests dos són els últims previstos en la primera onada de propostes de nomenclàtor per Sarrià de Ter, després de batejar dos espais del poble amb els noms d’Àngel Ponsatí i de Josep Garriga fa uns mesos.