Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/radiosarria.cat/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Sant Julià de Ramis anirà a Madrid per aturar el desnonament de les dotze famílies

Sant Julià de Ramis anirà a Madrid per aturar el desnonament de les dotze famílies

L’Ajuntament de Sant Julià de Ramis es va reunir ahir amb representants de la Plataforma d’Activistes per l’Habitatge i amb les dotze famílies en risc de desnonament per buscar solucions a la seva situació. Les dues entitats van acordar anar a Madrid per demanar l’aturada del desnonament, previst pel vuit de febrer a les deu del matí.

L’alcalde de Sant Julià de Ramis i integrants de la PAH han demanat reunir-se amb Javier Torras, president executiu de la Sareb, propietària dels blocs de pisos. Marc Puigtió anuncia avui en una roda de premsa que aniran a Madrid el pròxim 26 de gener a exigir l’aturada del desnonament, per molt que no tinguin resposta a la seva petició.

Les dotze famílies són víctimes d’una presumpta estafa per part de la constructora i antiga propietària dels seus habitatges. Marta Afuera, de la PAH, explica que, un cop es va conèixer la situació real, les famílies s’han intentat posar en contacte amb la Sareb per fer el pagament del lloguer i negociar el nou contracte, però “no hi ha hagut manera”.

Els afectats van pagar el lloguer a l’antic propietari durant un any, fins el 2019, i llavors va començar un procés judicial per certificar que les famílies vivien en els pisos. L’advocat, però, no va presentar els certificats d’empadronament de les víctimes ni tampoc els rebuts de consum tal com havia de realitzar, fet que va provocar la posterior ordre judicial de desnonament. Són declaracions de Marta Afuera.

La PAH va anar dimarts al Parlament de Catalunya per denunciar la situació i demanar que es presenti una moció per aturar el desnonament de Sant Julià i els de Santa Eugènia i Sant Narcís a Girona. Marta Afuera detalla la reunió que van tenir amb la CUP, els Comuns i ERC.

Tant les famílies afectades com la PAH demanen pressió política, mediàtica i social per aturar el desnonament dels dos edificis del carrer Pau Casals.