La vaga als jutjats ajorna el desnonament de quatre habitatges buits de Sant Julià

El desnonament de les dotze famílies de Sant Julià de Ramis es va aturar a finals del mes de gener gràcies a una reunió entre l’Ajuntament, la PAH i els veïns afectats amb la Sareb, propietària dels pisos. Així i tot, quedaven encara quatre habitatges amb ordre de desnonament però la vaga als jutjats va provocar que no es dués a terme ahir, tal com estava previst.

L’Ajuntament de Sant Julià i la Plataforma d’Activistes per l’Habitatge havien convocat una roda de premsa ahir davant el bloc de pisos. L’alcalde del poble, Marc Puigtió, comunica que la vaga als jutjats ajorna el desnonament dels habitatges buits i aquest es trasllada ara al mes de juny. 

Per altra banda, tot i que el desnonament dels pisos habitats es va aturar, continuen les negociacions amb la Sareb per accedir a un lloguer assequible. Són declaracions de Marc Puigtió.

La reunió amb la Sareb es va dur a terme a Madrid el dijous 26 de gener, i es va acabar amb el compromís de l’empresa d’aturar el desnonament i estudiar la situació de cada família. Ho explica Marc Puigtió.

Des de la PAH reconeixen que, tot i tenir aquests habitatges buits, la imatge de la comitiva i els serrallers entrant en els pisos és molt potent.