Sarrià de Ter commemora el 8M amb quatre dies d’activitats

Sarrià de Ter, com ja és habitual cada vuit de març, commemorarà el Dia de la Dona Treballadora amb un seguit d’actes que van més enllà d’aquest dimecres. L’Ajuntament del poble ha organitzat una sèrie d’activitats amb la col·laboració d’altres entitats, grups i associacions de Sarrià.

S’encetaran a les quatre de la tarda amb la pintada d’un banc de la plaça Catalunya, mentre a dos quarts de cinc s’instal·laran dues carpes, una del CAP de Sarrià i una altra dels Mossos d’Esquadra, a l’exterior del Centre Cívic La Cooperativa. A més, Ràdio Sarrià hi serà en directe fent un programa especial d’una hora amb entrevistes a diferents convidades i protagonistes de la jornada.

A dos quarts de sis es llegirà el manifest i a les sis hi haurà un berenar al restaurant del centre cívic, a càrrec de les Dones més que mai. Els actes continuaran demà dijous a la Biblioteca Emília Xargay, amb la inauguració de l’exposició “la biblioteca en nom de dona” elaborada amb Jubilus, a banda d’un aparador destinat a les modistes, la moda i la costura. 

Divendres s’inaugurarà una altra exposició, “Invents de dona”, en aquest cas a la Sala Dolors Xabé, a càrrec dels alumnes de l’escola Montserrat i dia 25 de març l’exposició “Modistes i tallers de costura a Sarrià de Ter” amb Assumpció Vila. La regidora de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, Montse Soria, explica que les exposicions s’inauguren aquesta setmana però es podran visitar al llarg d’aquest mes de març.

Soria reconeix que la valoració de l’edició de l’any passat del 8M va ser molt positiva, també amb la participació de nombroses entitats del poble, i espera repetir aquest 2023 ja sense les limitacions ni restriccions per la pandèmia de Covid.

Les activitats programades es recuperen del passat 25 de novembre, el Dia Mundial contra la Violència envers les Dones, quan es van cancel·lar per la pluja.

 

Imatge: Ajuntament de Sarrià de Ter