Sarrià de Ter clama per la igualtat en una nova edició del 8M

Sarrià de Ter, així com la immensa majoria de municipis d’arreu del país, del continent i del món, va celebrar ahir el Dia de la Dona Treballadora. Es van organitzar una sèrie d’actes al voltant del centre cívic La Cooperativa, amb la presència i participació de diferents entitats del poble que van voler aportar el seu granet de sorra.

Els Mossos d’Esquadra, el CAP de Sarrià, l’Ajuntament del poble o les Dones més que mai van participar a la jornada d’ahir, acabada amb la lectura d’un manifest. Montse Soria, regidora de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, va encetar la lectura agraïnt la participació d’aquestes entitats i també de la ciutadania.

Judith Joseph, referent de Benestar Emocional i Comunitari del Centre d’Atenció Primària de Sarrià de Ter, va posar el focus en el món local i va destacar el paper de les dones que han lluitat des de fa anys per una igualtat real.

Alba Sayols va continuar reclamant una lluita compartida entre dones i homes per eradicar les actituds, accions i fets masclistes que encara avui acompanyen el dia a dia de moltes dones.

Rosa Ferriol va fer una crida a les administracions públiques, no només de l’àmbit local sinó també nacional, estatal i fins i tot europeu, tal com recullen els objectius de l’Agenda 2030, per fomentar una igualtat efectiva entre homes i dones.

Paquita Panosa, de les Dones més que mai, va remarcar el compromís dels governs municipals en aquest tema i en aquesta lluita, dedicant recursos al foment a l’equitat sexual i de gènere.

I per acabar, Quim Rodríguez va instar a les dones a seguir alçant-se i manifestant-se per “poder avançar com a comunitat” tenint en compte totes les persones.

Desenes de dones, joves, adolescents i nenes de Sarrià de Ter van apropar-se ahir a La Cooperativa per commemorar el Dia de la Dona Treballadora.