Sant Julià de Ramis estudia oferir lloguer assequible però no social al bloc de pisos de la Sareb

L’Ajuntament de Sant Julià de Ramis i la Sareb van arribar a un acord a finals del mes de gener per aturar el desnonament de dotze famílies del municipi. Un cop es va aturar l’ordre de desnonament, el consistori i l’empresa analitzen cada cas en particular per concretar un nou contracte de lloguer.

Des de l’Ajuntament treballen perquè aquest lloguer sigui assequible, però no social tal com s’havia comentat. L’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, explica que quatre famílies van marxar del bloc i les vuit restants no entren dins els paràmetres de vulnerabilitat, així que no poden optar a un lloguer social.

S’espera que durant els pròxims mesos es pugui concretar un nou contracte i que els habitants del bloc afectat segueixin vivint a Sant Julià. Marc Puigtió afegeix a la tertúlia d’alcaldes de Girona FM que la Sareb està ara estudiant cada cas i recollint informació abans de fer una proposta de lloguer.

El desnonament estava previst per dia 8 de febrer, però no es va acabar duent a terme als habitatges amb inquilins ni tampoc als pisos buits, aquest últim per la vaga als jutjats.

 

Imatge: Marc Puigtió