Les associacions de veïns de Sarrià, protagonistes de la Festa Major 2023

Les associacions de veïns de Sarrià de Ter van ser un any més imprescindibles per a la celebració de la Festa Major del poble. Aquest any, però, s’ha fet un pas més i han guanyat protagonisme dins la celebració al ser les escollides per a encetar la festa amb el pregó del passat dijous.

Mercè Astor, presidenta de l’AAVV de La Rasa; Julián Vizcaíno, president de l’AAVV del Pla de l’Horta, Jenifer Lechado, presidenta de l’AAVV del Pla dels Vinyers; i Manel Rivas, president de l’AAVV de Sarrià de Dalt i Els Socs, van ser els encarregats de pujar al balcó de l’Ajuntament per donar la benvinguda a la Festa Major.

El pes i el reconeixement d’aquestes entitats a la festa i en el dia a dia del poble és un dels objectius del nou equip de govern de Sarrià. Des de les associacions admeten que la relació amb el consistori és bona i els ajuden en el que calgui però, sobretot, l’ajuda principal és la dels veïns dels diferents barris del poble a l’hora d'organitzar activitats.

Pel que fa a la programació de la Festa Major 2023, les associacions de veïns són organitzadores d’una gran part, com el rom cremat del dijous (a càrrec de l’AAVV de La Rasa), la matinal familiar de dissabte (a càrrec de les AAVV del Pla de l’Horta i el Pla dels Vinyers), la Passejada en Bicicleta (a càrrec de l’AAVV de La Rasa) o l’arrossada popular de Festa Major (a càrrec de l’AAVV de Sarrià de Dalt i Els Socs).

L’Associació de Veïns de Sarrià de Baix està en procés de constitució i, per aquest motiu, no va participar en el pregó d’aquest any.