Sarrià de Ter, entre els municipis amb limitació de pisos turístics de la Generalitat

El Govern de la Generalitat de Catalunya va anunciar ahir un decret llei per a limitar els pisos turístics a dos-cents seixanta-dos municipis del país. Pel que fa al Gironès, els municipis inclosos són Sarrià, Girona, Salt i Madremanya, on entrarà en vigor aquesta regulació un cop s’aprovi al Parlament.

La intenció del govern amb la mesura és destensar la situació de l’habitatge en els municipis amb una major afectació. La consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella, explicava ahir que l’objectiu principal d’aquesta limitació és garantir el dret a l’habitatge digne a la ciutadania catalana.

Els habitatges turístics dels municipis inclosos en aquest decret llei hauran de sol·licitar una llicència urbanística i una autorització turística abans de la seva obertura. Ester Capella afegeix que la mesura s’aplicarà a les poblacions amb problemes d’accés a l’habitatge permanent i/o amb una mitjana superior als cinc pisos turístics per cada cent habitants.

Per a implantar la regulació, els ajuntaments (entre ells, el de Sarrià de Ter) hauran de modificar el planejament urbanístic justificant que compten amb suficient sòl d’habitatge permanent i que els pisos turístics no superen els deu per cada cent habitants. Són declaracions d’Ester Capella.

Pel que fa als habitatges turístics ja existents, tindran un període de cinc anys per demanar la llicència urbanística i l’autorització turística per mantenir la seva activitat.